Stargate - Under Lupen

den 31. jan. 2009

Det er sikkert mange av leserne våre som har hørt om filmene, TV-seriene eller kanskje heller prosjektet Stargate. Hvis ikke, kommer dette til å bli interessant..

Det som startet Stargate-sagaen var filmen som kom i 1994. Den ble skrevet av Dean Devlin og Roland Emmerich. Dean Devlin har produsert X-men filmene, og han hadde også en finger med i miniserien The Triangle. Roland Emmerich er mannen bak katastrofefilmer som The Day After Tomorrow, Godzilla og Independence Day.



Stargate handler om en gruppe forskere som finner en portal-lignende sak i Egypt. De finner denne i begynnelsen av 1900-tallet, men det har gått lang tid før noen har klart å aktivere portalen. Når de så aktiverer portalen i nåtid, drar en gruppe forskere, et marine-team og noen andre folk gjennom portalen. På andre siden finner de en koloni som tilber den egyptiske guden Ra. Det blir en storslått kamp for å komme seg hjem til vår egen verden, og alt foregår med den mystiske personen utkledd som Ra etter dem.



Stargate-teorien er med andre ord slik; Disse portalene, eller stjerneporter om du vil, ble laget slik at du ikke trengte romskip for å dra til andre verdener, og for å spare tid. 30.000 lysår på en time? Så klart, bare finn deg en Stargate, som fungerer som kontrollerte ormehull. Uansett, med en gang filmen kom var det jo klart at dette måtte de utforske nærmere.

Først kom filmen. Tre år etter kom serien; Stargate SG-1. Denne serien handler om et team som utforsker galaksen via de forskjellige Stargates. Serien kjørte til 2007, altså 10 sesonger, og den sluttet med filmene Stargate: The Ark of Truth og Stargate: Continuum. Dette var med andre ord en STOR suksess.



I 2002 kom enda en Stargate serie, nemlig Stargate: Infinity. Men dette var en mer barnevennlig serie enn de andre, i tillegg til at den var animert, så den varte bare en sesong. Men det betydde ikke at eventyrene stoppet. Neida, for 2 år etter kom nemlig Stargate: Atlantis!



Stargate: Atlantis var en spin-off fra Stargate: SG1. Den følger en gruppe mennesker når de finner Atlantis, og alt det merkelige som foregikk der. Serien er nå oppe i fem sesonger, og det var en liten stund siden sagt at de skulle avbryte serien. Dette vites enda ikke om er besluttet, siden det kommer enda en sesong. Men hvis de avbryter serien vil sesong 5 bli den siste, og historien vil bli løst i kommende filmer.

Så er vi kommet til veis ende.... I hvert fall nesten! I 2009 kommer det nemlig en ny Stargate serie; Stargate Universe. Serien har skuespillere som Robert Carlyle på rollelisten, og selv om den visstnok skal fokusere mer på karakterer enn på action, så vil den nok bli bra. Håper vi...



Og så til den siste og nyeste tingen i Stargate universet; Stargate Worlds.



Stargate Worlds er et spill satt i det samme universet. Spillet vil bli en type World of Warcraft eller Age of Conan, og vil ta sted i det samme universet som TV-serien og filmene. Jeg vet ikke med dere, men selv gleder jeg med VELDIG!!!









3 kommentarer:

Admiral_Gullars sa...

Idèen var genial i all sin enkelthet.
Slik kan man ha en grei "ny" verden å utforske hele tiden.

Anonym sa...

Bare så det er sagt så er det bestemt at Atlantis legges ned. Det har vært sikkert en god stund.
Siste episoden gikk 9/1-2009.
Det var den 20. episoden av 5. sesong.

Jeg så nettopp et kort intervju med Brad Wright (writer/producer) der han snakket om Universe, Atlantis-filmer og planer om enda en SG1-film.

Jeg gleder meg allerede.

~NachtWulff

Watching Preacher sa...

Unnskyld for mine feil, det viser seg at Atlantis skal legges ned, og at det har vært sikkert en lang stund. Det er bare det at når TV.com viser den som en "returning series" ble jeg litt usikker! ;)

Legg inn en kommentar


_______________________________________________________Galaxy of Geeks© - Some of the rights are reserved.__________________________________________________