Wimp, norges egen utgave av Spotify

den 15. mai 2009

Musikktjenesten Spotify lar deg høre på musikk, helt gratis!

Musikktjenesten lar deg høre på musikk så lenge du er koblet til et nettverk, lettere sagt at den streamer musikk til deg. Hvis du er usikker om de har den musikk sjangeren du liker, så har Spotify lagt ut 6 millioner sanger, så du skal lete lenge hvis det er en sjanger du liker men ikke finnes. Spotify mangler desverre de store bandene som The Beatels, AC/DC, Pink Floyd, Led Zeppelin og Metallica. Uansett har Spotify revolusjonert måten vi forholder oss til musikk på...

Derimot har Norge kommet med sitt svar på Spotify, nemlig Wimp.
Wimp er lagd av det norske selskapet Aspiro. Tvil ikke, programmet fungerer både på Windows, Mac. Aspiro baserer seg på det samme prinsippet som Spotify, men det er mer:
Ifølge Aspiro kan man laste ned musikk!
Filene som du laster ned der kan du fritt overføre til mobilen eller mp3 spilleren din.
Dette kan man gjøre allerede i beta versjonene!

I Wimp kan du både høre på musikk og gå inn på artist profiler.
I artist profilene kan du blant annet gå til den offisielle hjemmesiden, gå på My Space profilen og Youtube klipp fra artisten. Wimp har også kommet med en ny liten vri:
Wimp "Ambefaler" sanger du burde høre utifra hva slags sanger du hører på!

Designet til Wimp er veldig lys i forhold til Spotify som har et mørkt design.
Etter hvert søk vil det sorteres i en liste med artisten og sangen. Ifølge VG har Wimp et langt mer ryddigere søkeliste enn Spotify.
Du kan blant annet lage spillelister i Wimp, som skal være veldig ryddig ifølge Aspiro.

Ifølge Wimp's hjemmeside har musikktjenesten 2 millioner sanger. Wimp har blant annet Pink Floyd og Jhon Lennon. Wimp har dessuten et større utvalg av norsk musikk for de som hører på det. For alle Metallica fans: Ja, Wimp har også en del albumer av Metallica!!

Desverre er tjenesten lukket bare for beta versoner og for å få disse må du ha en invitasjon..
Men det er en hake til:
I Spotify kan du både få tak i en gratis-versjon og en betalings-versjon, men her må man betale seg fram til Wimp.

Vi i GoG vil holde deg oppdatert på denne saken!!



1 kommentarer:

Carl Ingebretsen sa...

Ja... Noen småfeil her bare. For det første har ingen internettbaserte programmer tilgang til The Beatles. De har ikke lagt ut noe på Spotify eller iTunes.

Metallica er noen idioter som ikke skjønner hva de skal gjøre med sangene sine. Nylig saksøkte de all fansen som lastet ned albumene deres. Dette sier kanskje litt?

Spotify anbefaler også artister du liker, både på artist-profiler og på forsiden. iTunes har lenge vært ute med dette, så dette er ikke noe nytt.

Litt korrigering her, så hadde denne vært ekstremt bra!

Velkommen til gjengen, Slider!

Legg inn en kommentar


_______________________________________________________Galaxy of Geeks© - Some of the rights are reserved.__________________________________________________