Topp 10 Action Filmer

den 2. sep. 2009

Ukedagene er snart over felles nerder, og med det skal jeg hjelpe frem til ordentlig helg underholdning. Vi har jo alle våre personlige favoritter, og jeg regner med at de fleste som leser dette har sett en del action filmer. Vel, derfor har jeg tenkt å sette inn et par mindre kjente filmer, men som har like stor underholdningsverdi som filmene dere alle kjenner.



10: The Toxic Avenger

En lavbudsjett action klassiker fra det uavhengige produksjon selskapet Troma. Filmen følger den spinkle mammagutten Melvin, som hadde et liv som moppegutt og mobbeoffer på trening studioet i Tromaville. Mobbingen sluttet ikke med det første, og en dag dro mobberne spøken alt for langt, og fikk Melvin til å kaste seg ut vinduet og dermed lande i en tønne med kjemisk avfall. Dette avfallet forvandlet ham til den kjente deformerte superhelten Toxie! Han er nå bestemt på å bekjempe kriminaliteten i Tromaville samtidig som å få hevn på alle de skyldige i hans deformering. Fantastiske nevekamp scener med overdrevne effekter og ellevill humor gjør at denne filmen hører hjemme på en slik liste.





9: Robocop

Etter en av tidenes mest brutale nedskytinger noensinne vist på film, vender politi mannen Murphy tilbake fra de døde, men I form av politiets nye super robot! Han er blitt designet til å bekjempe kriminaliteten i Detroit, men plages av minner fra tiden som menneske. Mannen bak denne satiriske action filmen er Paul Verhoeven, som også er bak lignende filmer som Starship Troopers og Total Recall. Paul er på hjemmebane med en slags satirisk fremtids versjon av verden viser en flott gjeng med skuespillere i denne filmen. Peter Weller spiller flott både før og etter nedskytingen og klarer å få publikum til å bry seg om den store blikkboksen, og ikke for å glemme Kurtwood Smith som den onde Boddicker, knallbra! Action scenene er spennende og stilfulle og derfor får denne filmen en plass på denne listen.





8: They Live

Ah, John Carpenter. Hvem kan unngå å like denne fyren? Filmer som Halloween, The Thing og Escape From New York er filmer enhver film entusiaster burde ha i hyllen sin. Han har en kul stil og skaper atmosfære mange regissører imiterer, men få klarer å toppe. Selvsagt med årene har han begynt å bli rusten, men det skjer jo de fleste regissører, men la oss snakke om plottet. Nada lever et tilsynelatende normalt liv, som de fleste rundt ham, helt til en dag hvor han oppdager noen spesielle solbriller. Gjennom dem ser han verden slik den egentlig er, og det er en verden hvor rom vesener har tatt over, mange av menneskene er rom vesener, men kan bare bli oppdaget som det ekle skjellet lignende vesenet de er gjennom solbrillene. Filmen er en original, satirisk, action film, med en spennende historie, og har den tøffeste nevekampen noensinne filmet. Derfor fortjener filmen plass på denne listen.





7: Hard-Boiled

Tro meg når jeg sier dette, ord kan ikke beskrive denne filmen. Men frykt ikke, for dette kan: http://www.youtube.com/watch?v=CTCymujrkMg&feature=related










6: Kill Bill

Quentin Tarantino kjenner dere, det er mannen som gav oss mesterverk som Reservoir Dogs og Pulp Fiction, og den kinoaktuelle Inglorius Basterds. Men før jeg starter må jeg si at jeg ser på Kill Bill filmene som 1 stor film, så jeg snakker om begge volumene nå. Filmen handler om den tidligere snikmorderen Black Mamba som våkner ut av en 4 år lang koma etter å ha blitt skutt på bryllupsdagen hennes av Bill og hans gjeng. Hun var gravid dagen hun ble skutt og hennes ufødte barn er nå borte. Hun er den farligste kvinnen i verden, og hun sverger hevn på alle involverte i nedskytingen, spesielt Bill. Dette er Tarantinos mest actionfylte film. Den har den geniale Tarantino-dialogen vi alle elsker, flott musikk, en old-school historie om blodig hevn og fantastiske kampscener, inkludert en episk sverdkamp mellom Black Mamba(The Bride) og en gjeng med sortkledde galninger! Alle action junkies må ha Kill Bill en eller annen plass topp 10 listen sin!





5: Leathal Weapon

Man kan ikke gjøre annet enn å beundre Richard Donner. Han har laget så mange uforglemmelige filmer, fra The Omen til Superman til The Goonies til denne. Mel Gibson og Danny Glover har hovedrollene som de sjarmerende men problemfylte politimennene Riggs og Murtough. Riggs(Gibson) er på randen av å drepe seg selv i etterkant av hans kones død og tilbringer dagene sine med å drikke seg full sammen med hunden sin. Murtough(Glover) er en aldrende politimann som har mer problemer i hjemmet enn i felten, hans datter røyker hasj og han føler at det er like før pensjonstilværelsen kommer og biter ham i ræven. Selvsagt blir disse vidt forskjellige karakterene partnere, og må sammen finne ut om hvem som drepte en ung prostituert. Filmen oser av Feelgood øyeblikk, kjemien mellom Mel Gibson og Danny Glover er strålende, og vi elsker å høre på dem krangle om de minste ting. Filmen blir etter hvert til en buddy cop film, og plottet tar en drastisk vending når de finner ut at mordet på den prostituerte kvinnen er del av en større betydning enn det de trodde. Filmen serverer fantastiske skytescener, og når vi får både knallgode action scener og en god historie med karakterer vi faktisk bryr oss om… Da må filmen være med på listen.





4: Léon

Uten Tvil det beste som noensinne har kommet fra Luc Besson. Han har både skrevet og regissert denne godbiten av en film. Den går dypere inn på hvordan karakterene er, både de gode og de onde. Denne filmen forteller om den ensomme men brilliante leiemorderen Léon(Jean Reno), som etter at nabojentas familie blir skutt, er det eneste håpet for den eneste overlevende, jenta(Natalie Portman). Filmen er stappet av gode skuespillere, fra ukjente til store navn som Gary Oldman. Filmen har en fantastisk slutt scene som er en kamp mellom Léon og politiet. Denne filmen er så mye mer enn en action film, men den leverer også der, og er kremen av kremen. Derfor må denne filmen på denne listen.





3: The Terminator

Ja folkens, jeg vet dere alle liker toeren bedre. Men get over it. Fordi dette er min liste, og jeg mener at eneren slår toeren. For for all del, jeg elsker begge, men eneren har en slags noir/skrekkfilm aktig atmosfære som jeg mener gjør den enda bedre enn oppfølgeren. I fremtiden er verden regjert av robotene, men menneskene klarer mot alle odds å kjempe tilbake. Seieren nærmer seg, og Cyborgene gjør et siste forsøk på å vinne med å sende en Terminator tilbake til 1984 for å drepe menneskenes leder ”John Connor”, for å gjøre dette må de drepe hans mor, Sarah Connor siden John ikke har blitt født enda. Men menneskene klarer også å sende tilbake en mann, en som skal redde henne. Arnold Schwarzenegger spiller skurken i rollen han var skapt for å spille i denne intense sci-fi/action filmen. Alle action lister må ha denne med.





2: Die Hard

Dette her er filmen som definerer hvordan en action film burde være. Den har en karakter vi elsker å følge, som underholder oss med morsomme linjer og fornærmelser til alle som er i hans vei. Denne filmen startet en rekke med imitatorer og oppfølgere. Hele dette med 1 mann som kjemper mot en haug med terrorister, enten om det er om bord en båt, på en flyplass, et tog, eller en bygning, var det Die Hard som gjorde populært. Og Die Hard gjør det best. Derfor er filmen på listen.





1: First Blood

Den ultimate action film, filmen i Rambo serien hvor det faktisk er minst action! Filmen handler om John Rambo etter at Vietnam krigen er over, han reiser gjennom statene for å møte den eneste overlevende vennen hans fra krigen. Da han finner ut av at han er død av kreft, reiser han alene til nærmeste by. Hvor han tenker å spise noe før han reiser videre. John blir møtt av en sheriff like utenfor en rolig by. Sheriffen tilbyr å gi ham skyss, men kjører John istedenfor ut av byen og slipper ham av der. John vil bare ha seg noe å spise, og begynner å gå inn mot byen igjen. Den arrogante sheriffen arresterer John når han merker at han bærer på en kniv. Rambo blir fraktet til nærmeste politistasjon hvor en av betjentene behandler ham skremmende lignende som han ble behandlet i Vietnam. Han får et nervøst sammenbrudd av minnene fra krigen og rømmer. Resten av filmen viser John’s nervepirrende flukt og hans kamp om å overleve lovens lange arm.



Action er en perfekt sjanger for helgen. Finn fram popkornet og et iskaldt glass med brus, så leier du en eller flere av disse filmene, eller kjøpe da. Din bortskjemte faen.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar


_______________________________________________________Galaxy of Geeks© - Some of the rights are reserved.__________________________________________________