Spillanmeldelse: Wii Sports Resort

den 13. juli 2010

Selv om de fleste Wii-maskiner var bundlet med Wii Sports da det kom ut ble det en stor suksess. Det var et spill som viste retning; et spill som skulle fenge alle. Nintendo Wii er en spillkonsoll som kan fenge alle, og det skulle dette spillet vise. For en stund tilbake kom oppfølgeren Wii Sports Resort ut, og dette er ikke noen lillebror!



Ikke ulikt Sports Island er vi på en tropisk øy, som vi i intro’en lander på med en fallskjerm første gang. På øya finnes det hele tolv ulike øvelser, der Wii Sports hadde fem. Fekting, wakeboarding, frisbee, bueskyting, basketball, bordtennis, golf, bowling, vannskuter, paddling, sykling og ”luftakrobatikk” er det som skal underholde både deg og meg, og alle andre som prøver spillet. Nytt for året er Wii MotionPlus som skal gi nøyaktige slag på bordtennisballen, og ikke minst gi fekting på spill en helt ny dimensjon. Nintendo har altså klart i teorien å gjøre Wii Sports Resort til et bedre spill enn forgjengeren, men fungerer det like bra i praksis?

Golf og bowling var også med i det foregående spillet, og fungerer og ser helt likt ut som i Wii Sports. Golfbaner der det deriomt to av denne gangen; en ny og den gamle fra Wii Sports. Begge disse to spillene fungerer greit, akkurat som i Wii sports.

Bueskyting er derimot nytt og en av øvelsene jeg har personlig har litt mer sansen for en visse andre. Her brukes det presisjon når du skal stramme bua og skyte mot blinken, og et ålreit minispill, både alene og med flere. Nintendo har også valgt å bevege seg uti vannet denne gangen med både vannskuter, paddling og wakeboarding. Etter å ha spillt alle tre øvelsene sitter jeg igjen med at jeg syntes Wakeboarding var morsomst. På disse øvelsene er det ikke så helt enkelt i starten, og det tar litt tid før man venner seg til kontrollen. Eksempelvis har man lett for å svinge veldig når man vil svinge, særlig i kanoen. For å være helt ærlig; da Watching Preacher og jeg spilte mot hverandre tok det en stund før i det hele tatt noen av oss kom i mål. Etter hvert som man får blitt ”venn” med kontrollen, blir dette tre artige småspill!

Sykling på den tropiske øya kan også være frustrerende til tider, men også gøy. Du sykler rundt øya ved å bevege Nunchucken og Wii Remoten vekselvis opp og ned, og ikke vær overrasket om Nintendo har lagt inn (?) en liten detalj, hvis du i mellomgangen mellom broa og veien skulle dette utfor et stup! Sykling er kanskje den øvelsen som kan oppleves som mest stallutfyller, og er det kanskje også. På basketbanen begynner spillet å bli mer pirkete, for når du skal kaste flest mulige baller ned i en kurv har man lett for å bli litt sløvete, men det tillater ikke kontrollen; du må alltid fullføre bevegelsene hopp-og-kast. Så kommer et av spillets mer kjedelige spill; luftakrobatikk. Også her med presisjon, skal du styre et fly på samme måte som du lekte med plastfly når du var 5 år gammel. Du møter også oppe i lufta flere av de mange Mii-ene på øya i fallskjermuthopping.



Frisbee er en interessant sport innen spilltitler. Ikke minst Frisbee Golf har gitt sine inntrykk etter sin opptreden i Big Beach Sports. Der de aller fleste øvelsene har gått greit etter litt øving over tid, blir dette lett litt ødeleggende for moralen. Det er nemlig ikke så altfor enkelt å treffe ulike mål på banen med full presisjon; enten drar frisbeen rett til høyre, ellers så blir det dessverre altfor langt. Etter et par runder får man mer deisen på det, men når man kommer fra til ”hullet”, da er det ikke så lett å treffe. Når man får det til er det derimot artig; man har fått til en skikkelig presisjonsøvelse!

Så kommer spillets godbiter; bordtennis og fekting. Bordtennis blir en helt ny opplevelse på dette spillet. På tidligere spill som Table Tennis var det ikke den samme følelsen når man spilte bordtennis, grunnet at kontrollens presisjon ikke alltid var like bra. Denne gangen får man derimot mye mer ut av en slik øvelse; du spiller med mer presisjon og etter hvert som du møter hardere motstand må du ta i bruk ”spesialtriks”. Fekting er etter min mening spillets beste øvelse, både som enspiller og mot en duellant. Det er lett og lære, og alles drøm om presisjonsfekting i et spill går i oppfyllelse. I starten er det i grunn bare å veive kontrollen fram og tilbake, men etter hvert som motstanden hardner til, kan det være en fordel med litt mindre veiving. Uansett er begge deler morsomt; du kan ha det moro med en venn, eller dere kan utkjempe en mer seriøs ”battle”. Bare å se at sverdet på skjermen gjengir bevegelsene dine med fabelaktig presisjon er gøy å se.



Grafikken har Nintendo beholdt på sin sjarmerende måte. Faktisk kan det se ut som Nintendo har utviklet det enda litt mer siden Wii Fit, og omgivelsene, det hele er nesten litt mer enn forventet. Godkjent av Nintendo!

Å se at Wii MotionPlus lever opp til sine forventninger er flott, og det er kanskje nettopp det som løfter spillet. Over Wii Sports. Mange av øvelsene, spesielt bordtennis og fekting, er virkelig morsomt å spille, mens andre sporter kan bli litt kjedelige, spesielt alene. Desverre tar det også litt tid for folk som er helt ”nye” til spillet å lære seg kontrollene til enkelte av øvelsene, og dermed blir ikke spillgleden den helt samme, og mestringsfølelsen kan bli litt borte. På tross av det er Wii Sports Resort nok et bra spill fra Nintendo, og enda bedre enn sin forgjenger, med Wii MotionPlus som kremen på toppen av kaka..

8/10

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar


_______________________________________________________Galaxy of Geeks© - Some of the rights are reserved.__________________________________________________