De gode, gratis internett-tegneseriene!

den 14. aug. 2009

Hvis du liker ordentlige tegneserier, slik som The Goon, 100 Bullets, Dylan Dog, Fables osv., så er du helt sikkert klar over at dette koster penger. Masse penger. Som oftest må du ut med flere tusen kroner for å samle en hel serie. Så, hvor kan du få tak i gode, gratis tegneserier med ordentlig historie og flotte tegninger? Svaret er, som alltid, INTERNETTET!

Det eneste problemer er at det finnes sikkert en MILLION gratis nettbaserte serier. Det er rett og slett ikke så mange gode, noe som selvfølgelig er synd. Men jeg har tilbringet uken med surfing og anbefalinger fra andre, og her kommer konklusjonen; Det er MASSE gode nettserier der ute. Uoppdagede perler, som rett og slett BER om å bli gitt ut på trykk. Og dette fører til MASSE god underholdning til DEG og MEG! Her er en liste over de 10 beste.

MERKNAD 1: Denne listen inneholder nettserier med en overlappende historie. Dermed er ikke humorstriper inkludert. Kanskje vi lager en liste med disse senere.

MERKNAD 2: Alle linkene til historiene leder til første side.

#10
Just Another Post-Apocalypse Story


Denne historien har en flott idé, og selv om historien er kort er den interresant, morsom og det er store muligheter for flere eventyr i denne Post-Apokalyptiske verden. Tegningene derimot er kanskje ikke første klasse, men de er flotte å se på, og inneholder mange detaljer samtidig som de er oversiktlige.
6/10

#9
Templar, Arizona.

Denne serien finner sted i et fiktivt univers, og handler om journalisten Benjamin som prøver å slå igjennom. Serien inneholder merkelige, Twin Peaks-aktige karakterer, og sjarmen som den har inne på bare de første sidene er virkelig fantastisk! Tegningene i denne serien er også helt fantastiske. Jeg gleder meg i hvert fall til å lese mer om den fiktive plassen Templar, Arizona!
7/10

#8
Sagaen om Dadaph Serraph

Sagaen om Dadaph Serraph handler om Dadaph, som går ut som misjonær i en verden som best kan beskrives som Narnia, Tolkien, Åsgård og Donalds verden ble kastet inn i en blender og kjørt rundt i et par timer. Resulatet er onde skjellet-menn som er fast bestemt på å ødelegge verden, en idiot av en hovedperson som skal vinne sjelen sin tilbake fra den onde skjellet-mannen og en Beleri-And som henger med på reisen. Forutse merkelige hendelser, forstyrrende humor og fantasy i bøtter og spann. Dette var morro! (Kunsten er forresten konge, og minner om en blanding av Hårek og Donald)
7/10


#7
Jack

Jack er noe så spesielt som en norsk tegneserie som handler om Jack, en karakter som blir det du har hvis du blander splatter-karakterer som Ash, Jason Voorhees og legger inn en anelse sympati. Her er en interessant bakgrunnshistorie, mørke krefter og masse drap, blod og gørr. Karakteren Jack er en av de beste "morderne" i historien, og jeg gleder meg til å lese mer om hvordan hans videre opplevelser utvikler seg. Det er nemlig noe veldig mystisk som foregår bak gardina...
7/10

#6
Retro

Retro er en zombie-serie. Nå tenker du sikkert; "Jaja, men det er vi jo drittlei." Sannheten er milevis unna. Vi trenger mer meningsløs zombie-nedslaktning, og forfatteren av Retro er fast bestemt på å levere det, samt å gi gamle, gode zombiefilmer hyllester i hytt og pine. (Ja, hvordan zombiene kommer til jorda er HELT sikkert basert på en hvis gammel kultfilm kalt "Night of the Creeps", som selvfølgelig er fantastisk!) Tegningene er dritbra, historien er fascinerende og artig. Dette er zombieslakt the good old B-film way, som minner om den virkelig gode nye zombie B-filmen "Planet Terror" av Robert Rodriguez. Sjekk denne ut!
8/10

#5
LAN aka Light Apprentice Nate

Denne er litt annerledes enn de andre, grunnet at dette er en Motion-Comic. Men ikke misforstå, for denne er fet som faen! En anelse sci-fi, litt fantasy, satt i en by som minner om en blanding av "Dune" og Sand-planeten i Star Wars. Farten er høy, historien actionfull, og tegningene flotte. Jeg gleder meg til å dykke inn i LAN, rett og slett bare fordi denne er annerledes!
8/10

#4
Atlantis Rising

Atlantis Rising har fantastiske tegninger, og en flott historie. Den foregår i vår tid, og omhandler det gretne sjøfolket som bor i Atlantis, øya som sank i havet for lenge siden. De har nå gått lei av oss mennesker, og vår forsøpling av både havene og verden, så nå går de til krig!
8/10

#3
Gunnerkrigg Court

Denne serien handler om Antimony som bor og studerer på skolen Gunnerkrigg Court. Her finnes levende skygger, greske eventyrfigurer og en flott og koselig historie som du ikke vil være foruten!
9/10

#2
Cowboys and Aliens


Cowboys and Aliens foregår på 1800-tallet i Amerika. Midt i en krig mellom Cowboyene og Indianerne, lander romvesener som er fast bestemt på å befolke denne planeten. Kuguttene må nå samarbeide med indianerne for å overleve, og slå ut romvesnene en gang for alle! Historien fortelles her med fantastiske tegninger og flotte karakterer. Denne blir snart filmatisert, og den har fått en oppfølgerserie som kan leses her.
9/10

#1
Freakangels

Freakangels er historien om hva som skjer etter at verden gikk under. Havnivået har økt, og denne historien finner sted i Whitechapel, England, hvor de telekinesiske Freakangels-ene bor. Vi følger dem fra alt til jakt på mat og drikke, til hevn og gjennom galskap. Virkelig en fantastisk serie skrevet av Warren Ellis, mannen bak Ultimate Galactus Trilogy og Transmetropolitan. Serien har fantastiske tegninger, og er rett og slett den beste gratis internett-tegneserien som finnes!
10/10

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar


_______________________________________________________Galaxy of Geeks© - Some of the rights are reserved.__________________________________________________