Ukas gadget: BumpTop

den 30. jan. 2010

Nå har vi hele tre ukas gadget på forsiden, noe som kanskje er litt drøyt. Derfor vil ikke denne posten være en helt vanlig gadget, men en liten artikkel om et elegant program kalt BumpTop.

Mange tenker en eller annen gang at PC-skrivebordet er litt vel rotete. Kanskje legger du et par ikoner i papirkurven, eller velger det enkleste; å bare la det forbli rotete. Men hvordan kan man egentlig få det litt ryddig på skrivebordet, og skaffe mer plass? Vel, hva med flere skrivebord?
Det er nettopp det som er BumpTop; et 3D-skrivebord med fire vegger (flere skrivebord) rundt ”hovedflaten”. Med andre ord kan du henge opp notater, programmer, etc. på veggen eller legge det ned på bordet. Bytte mellom skrivebord er enkelt, og det gjøres kun ved et dobbelklikk.
Du kan også bestemme hvilket av de fem skrivebordene du vil bruke som ”start-up”. For eksempel kan du bruke et skrivebord til skole/jobb på hverdager, mens du i helga slapper av med ”helgeskrivebordet” hvor du kanskje har spill eller lignende.

Med i gratisversjonen, som vi har testet, er det inkludert fem widgets; Facebook, Twitter, Fotoalbum, Email og Printer. Vi har ikke testet disse, men disse små programmene er ihvertfall med i denne pakka.
Noe annet som er genialt er hvordan du kan organisere ulike ting. Du kan plassere dokumentene dine hvor du vil, men det som kanskje jeg synes er aller viktigst; du kan gjøre viktige dokumenter, ikoner, større og til de mindre viktige dokumenter, kan du forminske ikonene.
Skulle du gå lei av de ulike themes’ene som følger med programmet kan du heldigvis endre skrivebordsbakgrunnen selv om du måtte ønske. Det betyr at du kan ha forskjellig bakgrunn på alle flatene til skrivebordet!
Et viktig spørsmål er hvordan dette relativt elegante 3D-programmet vil påvirke ytelsen til maskinen din. Selvfølgelig, oppstarten blir bittelitt tregere, men over all forventning går dette virkelig glatt. På undertegnedes maskin var ikke dette noe problem, og dette er absolutt ikke i veien for å bli glad i dette programmet!

Her kan du se en rekke ting BumpTop kan gjøre med skrivebordet ditt:


BumpTop er tilgjengelig for både Windows og Mac. Nedlastning kan gjøres via BumpTops egne hjemmesider.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar


_______________________________________________________Galaxy of Geeks© - Some of the rights are reserved.__________________________________________________