Valget '08

den 5. nov. 2008

Årets valgkamp begynte for to år siden. Siden da har det skjedd mye. Nå, om bare noen få timer, så flytter en helt ny president inn i det hvite hus. Uavhengig om det blir Barack Obama med visepresident Joe Biden eller John McCain med visepresident Sarah Palin, blir det revolusjonerende. Vi får enten John McCain, og dermed Amerikas eldste president, eller Barack Obama, og USAs første svarte president. Akkurat nå ligger Obama og McCain 50-50 på prosent med antall stemmer, mens Obama leder med 140 valgmannsstemmer. Slik det ser ut nå, vinner Obama, og vi får Amerikas første svarte president. Det er ingen tvil om at dette blir en ny tid, ikke bare for USA, men for hele verden!

Når det er valg i Norge, så bryr ikke verden seg så mye om hvem Statsministeren vår blir. Men når USA velger president, så følger hele verden med. Om vi i Norge velger en forferdelig statsminister, så gjør ikke det så mye for verden. Men om USA velger en dårlig president, så bryr hele verden seg. Dette er fordi USA er et av de største og mektigste landene i hele verden, og de fører også kriger utenfor deres egne landområder, i tillegg til å hjelpe land som trenger penger og/eller helst våpen. Hvis våpen er involvert, er du nesten garantert støtte hvis du kjemper for en sak Amerika støtter. Men nå i det siste har det skjedd mye dumt med USA. For det første har du Vietnam-krigen, så kommunismens fall i Afghanistan, som førte til 9/11 og helt nylig Irak-krigen. Så kommer Obama, og sier de viktige ordene; ”The Change we need”. Det er for det første ikke bare USA som trenger en forandring; Det er hele verden! Og hvem er bedre til å komme med denne forandringen enn en svart president med en hvit visepresident? Ikke vet jeg! Og når han i tillegg er Demokrat, for nå har Bush hatt åtte år på å drite seg ut for republikanerne, da er det ganske sikkert hvem som kommer til å vinne! I hvert fall i min verden.

Nå har det jo i tillegg kommet ut at Obama var en av de senatorene som stemte Nei til Irak-krigen. Det hjalp sikkert ikke for meningsmålingene eller valget i det hele tatt… Jo, det gjorde det. Det hjalp veldig! Hvis Obama blir president, noe han trolig blir siden han nå har 170 mot McCains 50, blir han president. Og sannsynligvis en god en. Jeg tror at nå får hele verden en ny retning å gå til. En ny periode, med fred. Og kanskje vi kan løse hele miljøproblemet også? Uansett, Obama er mannen! Verden går nå inn i en ny periode. En periode som sannsynligvis blir møtt med glede. Hvis Obama vinner, vil verden få det bra. Igjen.

- Carl Ingebretsen, 9c

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar


_______________________________________________________Galaxy of Geeks© - Some of the rights are reserved.__________________________________________________