Film & spill-anbefalinger, på kino, DVD, Xbox, PS3 og Wii, til Halloween!

den 30. okt. 2008

Hei alle sammen! Dette er en samling skumle Halloween-filmer eller klassikere som burde sees på den skumleste dagen i året! Her får du en liste over alt fra nye og kommende skrekkfilmer på kino, til gamle klassikere og nye skrekkfilmer! Nyt!

Gamle Klassikere:
Hvis du leter etter de gamle klassikerne, kan nok både HALLOWEEN av John Carpenter, NIGHTMARE ON ELM STREET av Wes Craven og FRIDAY THE 13TH-filmene anbefales. Den første Jason-filmen er faktisk ordentlig bra, og lykkes stort i både grøsser og thrillersjangeren. Uheldigvis er nok ikke disse filmene like bra som de en gang var...

Nye skrekkfilmer:
Av nye skrekkfilmer og thrillere er det mye å velge i. Du har blant annet den første og den andre Saw-filmen, hvorav den første er mer genuint skummel og creepy, mens nummer 2 har oppnådd kultstatus grunnet den geniale twisten og realistiske karakterer. Saw 3 og 4 suger hardt, og hvis du ikke blir veldig interressert i Saw-sagaen, så er det ikke vits i å se dem.

The Others er en thriller/skrekkfilm fra 2005 med Nicole Kidman i hovedrollen. Denne anbefales, og kan nok minne litt om fjorårets The Orphanage. Ellers har du Pans Labyrint, som nok kan ses på som en skrekkfilm, og zombiefilmen 28 Days Later. Av norske gode skrekkfilmer har du Villmark. De andre er nesten ikke verdt å se. Da gjelder ikke De Dødes Tjern.

Hvis du er mer inne i latterliggjøring av skrekkfilmer, så denne Halloween, istedenfor å se en av Scary Movie-filmene, sjekk ut enten Shaun of the Dead, Young Frankenstein eller Dracula - Dead and Loving it. Disse er geniale, og ikke minst morsomme filmer.

En annen skrekkfilm, som har oppnådd status som en moderne skrekkfilmklassiker er Scream, av Wes Craven. Den klarer å finne en genuin ekkel stemning, samtidig som den er en parodi på den vanlige skrekkfilmen i Hollywood. En annen film som jeg bare har hørt mye bra om, men dessverre ikke fått sett enda, er Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon, som visst skal være kjempebra!

Skrekk på kino
Årets skrekktilbud på kino inneholder bl.a. Fritt Vilt II, oppfølgeren til den norske Fritt Vilt fra 2005, The Strangers, med Liv Taylor i hovedrollen, tar for seg en familie på hyttetur, når noen ekle folk i klovnemasker begynner å terrorisere dem. Filmen har fått en femmer av Dagbladet, som kalte den virkelig ekkel. Ellers kommer del 5 i Saw-sagaen og La Den Rette Komme Inn, en svensk realistisk og vakker vampyrfilm, som har høstet toppkritikker verden over.

Kommende skrekk
I februar kommer det en ny versjon av Friday the 13th, som vil inneholde historien til de tre første filmene. Det vil si at Pamela og Jason Voorhees begge blir mordere, og du vil se Jason både med hockeymaske og med den berømte sekken på hodet. Litt senere på året, sannsynligvis på Valenitinsdagen, kommer My bloody Valentine 3-D, med Jensen Ackles fra Supernatural. Filmen er en nyinnspilling og har for øyeblikket ingen realease dato i Norge.

I januar kommer Død Snø, den norske zombiefilmen som før het Rød Snø, på kino. Filmen er laget av de samme som står bak Kill Buljo-filmene, og skal handle om en gjeng som drar på hyttetur, og blir forfulgt av sinte nazi-zombier. Ellers kommer nyinnspillingen av The Wolf Man i mai, med Benicio Del Toro og Anthony Hopkins, hvis jeg husker rett. The Unborn, en skrekkfilm fra David S. Goyer, mannen som skrev Batman Begins med Christopher Nolan, kommer en gang i 2009. Ellers er det bare småplukk.

Spill
På Xbox anbefales Bioshock. Maken til skummel stemning skal du lete lenge etter. Et spill som immidlertid slår den er F.E.A.R. De er virkelig så skumle, at min kompis, som elsker skrekk, ikke turte å spille det helt igjennom. På PS3 har du Siren: Blood Curse som kan lastes ned fra Playstation Store, i tillegg til Resident Evil på Wii.

Ellers, ha en riktig flott Halloween, vi håper du blir ordentlig skremt!

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar


_______________________________________________________Galaxy of Geeks© - Some of the rights are reserved.__________________________________________________