Galaxy of Geeks iPad-test!

den 26. juni 2010



Vi har testet Apples iPad!


For en liten stund siden fikk vi lov til å prøve en iPad, og vi kunne selvfølgelig ikke motstå fristelsen til å teste den litt.. Fram kom det fantastiske Evernote, notater ble tatt, tester ble gjort, og nå skal alt resultere i denne fantastiske artikkelen! Husk at en mer utdypende artikkel vil komme når vi eventuelt har testet den en del mer. Da vil vi også gi iPad’en en karakter. (Det er for tiden uvisst når den kommer til Norge, men ryktene sier at vi får den i løpet av høsten.)

Først til utseende og følelsen av Apple’s iPad. Skjermen er stor og fin, multi-touch kontrollene fungerer fantastisk. Selve skrivingen fungerer overraskende bra, bedre enn man skulle tro, selv om det er litt klomsete å komme i gang. Etter en liten stund skrev jeg fortere på iPad’en enn det jeg gjorde på Mac’en. Merk at dette kan komme av begeistring. Stavekontrollen er den samme som på iPhone/iPod, og den fungerer fortsatt fint.

iPad’en er flink til å vise video, til tross for 4:3 skjermen som mange har klaget på. Selv er jeg ganske likegyldig til størrelsen på skjermen - jeg syntes det er et fint format som fungerer bra til mye mer (film, avis, bøker, tegneserier, etc.) enn bare film.

Vi har en overveldende følelse av at iPad’en kommer til å bli fantastisk å spille på - vi fikk bare prøvd et bilspill (det samme som Steve Jobs viste frem), og det funket bra. iPad’en fungerte som et stort ratt, noe som sagt funket bra. Det var relativt god grafikk, og spillet var brukervennlig, tilpasset konsollformen. Det var heller ikke overfølsomt for styring. Selv gleder jeg meg som en liten unge til jeg kan spille Eliss på denne store skjermen. Fantastiske spillopplevelser venter.


Gamle iPod Apps fungerer relativt greit, men har dårligere oppløsning enn apps som er skreddersydd for iPad’en.

iPad’en er flott å vise bilder med, den har overraskende god lyd og funker bra for videovisning også. Med Youtube-app’en streamer iPad’en video, noe som fungerer kjempebra, akkuratt som på iPod/iPhone. Det eneste minuset vi har her er at Musikk-app’en mangler Cover Flow, noe som iBook’s app’en har. Dette var egentlig litt overraskende, i og med at iPad’en ville blitt fantastisk som Cover Flow. Det er ganske sannsynlig at dette kommer i en oppdatering.



Menyen fungerer på samme måte som på iPod/iPhone, bare at det er plass til flere apps i docken. Menyen fungerer fortsatt fantastisk, og er fin å se på.

Som sagt har Apple lansert en egen bokbutikk, iBooks, hvor du kan kjøpe og lese bøker. Denne funker bra, og du kan bl.a. gå igjennom NY Times Bestseller List direkte fra appen, samt egne lister som Topp Kjøp og gratis bøker. Positivt med dette er at det er mange gratis bøker, som f.eks. Sherlock Holmes og Winnie the Pooh, og støtter også E-pub bøker. Marvel har lansert en egen tegneserie-application, og den funker veldig bra. Konklusjonen vår her er egentlig at iPad funker bedre til tegneserier enn til bøker - Kindle fungerer nok bedre når det kommer til bok-revolusjonen.


App store er også re-lansert, og den inneholder bl.a. Quick Links som «App of the Week», «App for kids» og andre forskjellige kategorier. Ellers er det helt likt.

Vi fikk også testet iWork-pakken litt, og konklusjonen her er vel at det var veldig bra. Pages (word) funket fantastisk og inkluderer flere maler til bl.a. brev, søknader, etc. Keynote (powerpoint) er en nytelse, og programmet skjønner instinktivt hva du mener når du bl.a. skal rotere, flytte og snurre rundt på bl.a. bilder og andre effekter. Vi fikk ikke tid til å sette oss inn i Numbers (excel).
Keynote

Konklusjonen vår er at iPad’en fungerer som en stor iPod, men er samtidig en helt ny brukeropplevelse. Vi gleder oss til å teste den mer utdypende, og utforske mulighetene litt mer.

Takk til Daniel Kragset for at vi fikk låne iPad’en hans et par kvelder.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar


_______________________________________________________Galaxy of Geeks© - Some of the rights are reserved.__________________________________________________