Spillanmeldelse: Super Mario Galaxy 2

den 24. juni 2010

Sent i 2007 ga Nintendo ut det lenge avventede spillet SUPER MARIO GALAXY, et spill som ble hyllet av publikum og kritikere for dets fantastiske gameplay, den vidunderlige kreativiteten og den utrolige vanskelighetsgraden. Spillet ble hyllet som noe av det beste Wii hadde å tilby, kanskje til og med det beste. Super Mario Galaxy var alt en spillopplevelse på Wii skulle være, og da Nintendo offentligjorde at de jobbet på en oppfølger, var det stor grunn til å glede seg. Men så kom spørsmålet; kunne Nintendo virkelig slå Super Mario Galaxy med en oppfølger, eller hadde de allerede laget det beste spillet de hadde å tilby?



Starship Mario - ombord på Marios eget romskip

Super Mario Galaxy 2 åpner nok en gang med at Bowser, nå i planet-stor størrelse, kidnapper Prinsesse Peach. Dette resulterer nok en gang i at Mario må ut på en vidstrakt rundtur i forskjellige galakser for å redde henne. Men allerede her begynner forskjellene å melde seg; denne gangen har du ditt eget skip, og måten du manøvrerer deg fra verden til verden er blitt mer logisk; du trenger ikke løpe så mye rundt til forskjellige observatorier som man gjorde i eneren; her hopper du på en plattform, og styrer skipet ditt til forskjellige verdener, galakser, osv.

Også er det galaksene da… Her har Nintendo, med Miyamoto i spissen, øst på med all sin kreativitet. Banene er så likt Nintendo, og noe som vi enkelt kan påstå at man ikke har sett maken til før! Disse banene er så vidt forskjellige og man må ofte tenke både logisk og kreativt for å løse dem. I tillegg er det de små trekkene som binder alt sammen og gjør spillet til noe helt utrolig.

Første gang du starter opp Super Mario Galaxy 2 er helt fantastisk; åpningsscenen er kortere enn den i eneren, men det fungerer flott fordi nå kan du kontrollene. På under 5 minutter er Prinsessen kidnappet, Mario har sitt eget romskip og du er på vei etter Bowser. Uheldigvis er det her problemene begynner; de første banene minner altfor mye om det første Super Mario Galaxy-spillet. Det var her jeg [WatchingPreacher] begynte å bli nervøs - kom dette spillet til å bli altfor likt det første? Vel… Jeg tok feil. De første galaksene var veldig like eneren, helt til Yoshi kom inn i bildet. Fra det punktet endret alt seg, og jo lenger inn i spillet du kommer, jo mer skiller det seg ut fra eneren, på nærmest alle måter.



Nintendo har med Super Mario Galaxy 2 forbedret alt det som ikke helt virket i eneren: kontrollene virker mer strømlinjeformet, grafikken er merkbart bedre, spillet er fortsatt full av fantastisk kreativitet, og alt har blitt en vidunderlig miks av gammelt og nytt. Det eneste vi har å klage på er kontrollene når Mario svømmer, men midt oppe i alt det andre fantastiske blir det en altfor liten ting å trekke ned på.

10/10


Anmeldt og skrevet av Watching Preacher og Vision_Tech

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar


_______________________________________________________Galaxy of Geeks© - Some of the rights are reserved.__________________________________________________