Filmanmeldelse: Hellboy...

den 8. sep. 2008

In the Absence of Light, 
Darkness Prevails  


Historien starter i 1940-årene. Et hull til et paranormalt univers blir åpnet av den onde Rasputin, i et forsøk på å vekke en eldgammel ondskapsfull kraft i live for å utslette verden å lage et nytt Eden, så tyskerne kan vinne krigen. Forsøket mislyktes. Britene sprang bort porten før vesenet kunne komme seg igjennom, og Rasputin ble sugd inn. Men porten sto åpen lenge nok til at noe kunne slippe inn i vår verden. De som fant ham, kalte ham Hellboy.
60 år senere er Hellboy en helt. Han er hemmelig, og bor i Area 51, som ikke har noe tilknytning til Nevada. Han jobber i et selskap kalt Bureau for Paranormal Research and Defense, for myndighetene. Når selskapet mistenker noe paranormalt, drar Hellboy ut og dreper det. Han er også medlem i en familie, med den telepatiske Abe Sapien, og den pyrokinetiske Liz Sherman. Hellboy har det bra, og lever et flott helteliv. Helt til Rasputins medhjelpere finner en måte å bringe han tilbake til jorden igjen. Og Rasputin vil fullføre det han en gang begynte på. Uheldigvis for han, har Hellboy vokst siden sist.
Saving the world is one Hell of a job!

Hellboy er en fantastisk film. Et mesterverk. Jeg har selv lest tegneserien, og den er rett og slett herlig. Filmen bygger på tegneserien, og har mange av de samme figurene, men filmens historie finnes ikke i tegneserieform. Den er skrevet av Guillermo Del Toro og Peter Briggs. Men det gjør den absolutt ikke dårligere. Med Ron Perlman i tittelrollen, som Hellboy, Selma Blair som Liz, Doug Jones som Abe Sapien og John Hurt som Hellboys "far" og leder av B.P.R.D, er skuespillerne fantastiske. Som Rasputin finner vi Karel Roden, som tidligere har spilt i bl.a. 15 minutes, The Bourne Supremacy og Running Scared. Han er rett og slett et funn som slemming. Guillermo Del Toro regisserer og aldri har jeg sett bedre regi på en action/fantasy film. Den er creepy der den ikke skal være creepy, og det gjør filmen bare bedre. Del Toro er en mester i å skape stemninger, og det skal han virkelig bli belønnet for. Han er ikke så rent gæren når det gjelder plot og manus heller! Guillermo Del Toro er rett og slett Hellboys skaper på det store lerretet. Denne filmen er fantastisk!

Ron Perlman og de andre skuespillerne er konger i hver sin rolle. Karel Roden er skikkelig ekkel som erkeskurk, og medhjelperen hans Kroenen, spilt av Ladislav Beran er virkelig kul og skummel. De andre skuespillerne løfter plotet til nye høyder, og selv birollene er bra.

Guillermo Del Toro lar Hellboy være kul. Han er en ensom helt, som foretrekker å gjøre ting alene. Han har humor, og kallenavn på det han dreper. Del Toro har laget en fantastisk fantasy/actionfilm som vil bli husket for det intelligente plotet, de kule skuespillerne, humoren, og ikke minst, Ron Perlman. Heia Del Toro!

Terningkast 6!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Dette var en kjempebra anmeldelse, Walter! Nå må jeg snart få sett den filmen, det var bare din mening jeg ventet på. Bare lurer, er to'ern like bra som enern?

Watching Preacher sa...

Absolutt...! To'ern er neste bedre... Mer action, mer fantasy og mer av alt! Kommer vel snart en anmeldelse av den også, tenker jeg!

Legg inn en kommentar


_______________________________________________________Galaxy of Geeks© - Some of the rights are reserved.__________________________________________________