Stor spillanmeldelse: Sports Island!

den 29. sep. 2008

Et av de nyeste sportsspillene til Wii heter Sport Island, men er også kjent som Deca Sport. Her i redaksjonen er spillet kjøpt og betalt, og nå er tiden kommet for oss til å ta det nærmere under lupen og finne ut hva vi egentlig synes om det.


Sport Island er et spill utelukkende laget for party og underholdning. Det er ingenting du kan låse opp, alt er inkludert og tilgjengelig i det øyeblikket du setter spillet inn i konsollen. Meningen med spillet er at du skal ha det gøy, men hva skiller akkurat dette spillet ut fra den store haugen med partyspill til Wii? Er dette spillet verdt å bruke 300 kroner på? Eller burde du egentlig kjøpe noe annet…?

Vi starter opp Wiien og går på Disc Channel. Der blir vi møtt av en forferdelig musikk og mens vision_tech forsikrer meg om at det er ganske morsomt, starter spillet opp. Vi kommer til hovedmenyen, hvor jeg blir møtt av enda en forferdelig melodi og stemme som synger en helt meningssløs sang. Jeg begynner å få mine tvil.

Vi velger Multiplayer, og starter opp med det første spillet: Badminton. Og jeg må innrømme at når jeg fikk litt teken på det, så var det faktisk litt morsomt. Med et ikke altfor Basic kontrollsystem er Badmintonkampen vår faktisk underholdene. Og vet dere hva? Jeg, Walter Kovacs, vant! YOHOO! Jeg merker med en gang at jeg begynner å overtales og at kanskje ikke Sport Island ikke er så dumt likevel.

Neste sport ut på øya er Gokart. I menyen velger vi en avansert bane og vanskelige computerstyrte motspillere. Jeg kommer på sisteplass i en helt forferdelig runde gokart. Kontrollen holdes på siden som i Mario Kart og du gasser med 2. Svinge gjør du ved å bevege kontrollen dit du skal. Rygge, sa du? Det går ikke an. Gokarten på Sports Island er lite morsom, og lite utfordrende. Men med flere baner og kanskje noen litt bedre CPU’er, kunne dette blitt mye bedre i lengden. Nei, leter du etter gokartspill på Wii, så kjøper du Mario Kart.

Så var det Curling. En sport jeg i utgangspunktet ikke forstår meg på. Det ender med at vi taper 4 – 0, men har det ganske morsomt i mellomtiden. Curling spilles med kast og børsting. Når du skal kaste, holder du inne B og drar den framover, akkurat som Bowling på Wii Sports. For å børste, ja, børster du med Wii kontrollen. Såre enkelt, men skikkelig moro! Curling er en av de bedre sportene på øya.

Vi går videre i vår utforskning av Hudsons sportsøy, og kommer til en mer kald opplevelse, i form av snowboard. Merkelig nok støtter ikke spillet Wii Balance Board til snøbrett i kaldere elementer, men dette kan skyldes at spillet ble påbegynt lenge før balansebrettet kom, og at Hudson rett og slett ikke har giddet å bruke mer tid og penger på et middels sportspill som dette. Du kjører snøbrett som en gal, og vipper Wii kontrollen framover for mer fart. I svingen drar du den forsiktig bakover og dermed dempes farten. Så vipper du kontrolleren til høyre eller venstre, alt ettersom hvor du skal svinge. Denne sporten er egentlig ikke mer enn et minispill, som kunne vært mye morsommere med enkle grep. Hint: Balansebrett! Banene er forholdsvis enkle og CPU’ene kan man ikke akkurat skryte av. Som vanlig er det bare en bane for hver vanskelighetsgrad, noe som gjør at spillet taper på mange måter. Hvis Hudson hadde lagt til en bane hvor det ikke bare var om å gjøre å komme først i mål, men også skaffe seg mest poeng ved triks, kunne dette blitt skikkelig moro. Nei, snowboardspill er det en spillserie som takler bedre enn andre. Nemlig SSX!

Neste sportsgren på øya er bueskyting. Dette er en av de mest kjente grenene i hele verden, men hvorfor er det ingen spill som har det inkludert? Vel, det har Sports Island, og jeg må si at dette var skikkelig moro! Jeg slo vision_tech med seks poeng, mens han fortsatt var i oppvarmingsfasen. Når du velger bueskyting, kommer du først på en 30 meters bane. For
å spille, trykker du på B-knappen. Så løfter du buen ved å bevege Wii-kontrollen en ørliten smule oppover, for så å spenne buen ved å bevege kontrollen bakover. Når du har gjort det, får du opp et firkantet sikte som i en first person shooter, som du da bruker til å sikte på blinken med. Du er ganske langt unna blinken, så det krever litt øvelse. Men det er som de sier; Øvelse gjør mester! Derfor slo vision_tech meg på runde to og tre, den ene runden i Sudden Death og den andre i en vanlig runde. Når du får opp blinken og sikte, har du 10 sekunder på deg til å sikte og å skyte ved å slippe B-knappen. I bueskyting er det om å gjøre å få mest poeng. I menyen kan du velge mellom 6, 10 og 16 skudd, hvorav halvparten blir tatt på 30 meter, og den andre halvparten blir tatt på 50. Bueskyting er helt klart et av Sports Islands høydepunkter, og det er betydelig mer morsomt en snowboard og gokart.

Neste sport på den hittil ganske merkelige øya, er supercross med motorsykler. Dette er en helt forferdelig opplevelse som jeg aldri har sett maken til. Som i gokart er styringen for lett, og det samme er banen og CPU-ene. Men det mest forferdelige er nok at du ikke kan rygge og at du ikke kan kjøre ut av banen. I tillegg har du den helt forferdelige styringen, en helt jævlig bane og en komplett idiotisk splitscreen som ikke fungerer i det hele tatt. Vision_tech kjøpte dette spillet fordi han syntes det så ut som et fint multiplayerspill, men etter en runde supercross er han litt i tvil. Denne sportsgrenen er mye bedre på singleplayer, utbryter han når vi spiller, og blir ganske sjokkert. For hva er vitsen med å spille Sports Island(les: supercross) singleplayer, når det ikke er en damn shit du kan låse opp? Jeg, Walter Kovacs, spiller meg forbi alle CPU-ene og vision_tech i siste runde. Men selv om jeg vinner, så er ikke supercross morsomt i det hele tatt for superWalter. Supercross blir for lett. Du kan ikke dette av sykkelen, hele sykkelen beveger seg som en trepinne når du svinger, du kan ikke gjøre hopp på de såkalte ”hoppene” som forresten ligner mer på dalsøkk en på hopp, sykkelen går saktere i nedoverbakker enn de går på flata og en hel haug med andre helt teite ting. Supercross er en av de mer forferdelige sportene på øya, som ikke klarer å nå helt opp.

Etter en helt elendig runde supercross, går vi videre, glade og positive til en ny sport på øya; nemlig Beach Volleyball, mens vi ber om at spillet ikke inneholder frisbeegolf. Beach Volleyball(heretter omtalt som volleyball) er helt klart en av de bedre sportene på øya. Vi fikk en soleklar positiv overraskelse, i form av latterkick og mindre skader på kroppen. Vision_tech klarte bragden å slå meg to ganger i armen og nesten en gang i hodet. Dette må vi nesten anmelde og saksøke Hudson for. Aldri har vi ledd så mye av Sports Island som i volleyball, hvor vi teamet opp og bokstavelig talt ble knust av CPU-ene minst fire ganger på rad. Når vi så hadde blitt knust noen ganger, ble vi ganske lei, og sjekket hvordan vi styrte. Dette hjalp ikke noe særlig, for etter å ha sjekket kontrollene gikk vi til krig mot CPU-ene og ble knust fire ganger til, bare at nå var det istedenfor bare veiving mer veiving. Dette gikk på stoltheten løs, og nå har vi tatt en pause for å skrive videre. Du styrer(ja, det var dette vi ikke forstod så veldig bra) ved å veive mest mulig med kontrollen. Det var det eneste vi forsto oss på, og det funket ganske greit en periode. Oppsettet er litt som i badminton, hvor du ikke styrer figuren, men når du skal slå. Det er også den samme måten du smasher på; ballen eller fjærballen får en ring rundt seg, og da skal du slå, for da smasher figuren din. Spillet er egentlig såre enkelt og du bare prøver deg fram. Godt tips; velg weak på vanskelighetsskalaen, og forbered deg på å tape.

Neste sport ut er figure skating, altså kunstløp. Denne sporten tror jeg mest er en jentesport, men egentlig så var den litt morsom, i hvert fall på Sports Island. Du styrer med nunchuck og Wii-remote, og prøver å holde deg stående på isen. Figuren din styrer du med nunchucken, mens du prøver å treffe noen gule prikker på isen. Når det kommer en stor blå eller rød sirkel, må du vippe kontrollen opp når figuren er i midten av sirkelen. Det fungerer ganske bra og er sånn passe morsomt. I forhold til de andre sportene, blir den klassifisert som grei. Ikke dårlig som gokart eller supercross, men ikke like bra som volleyball og bueskyting.

Vi går videre til den neste sporten, og har nå kommet til de mer ”normale” sportene som sportsøya kan by på; nemlig basketball! Som var VELDIG kjedelig, hvert fall for meg, for jeg ble knust av vision_tech, 10-2. Jeg personlig syntes basketball ble for kjedelig mens vision_tech syntes det var helt OK. Du styrer med nunchuck og Wii-kontrollen, og beveger kontrollen opp og så ned når du skal ha mål, og dribler ved å bevege kontrollen ned. Basketball er en av de helt greie sportene, men den har ikke så mye futt i seg som de andre morsomme sportene.

Så var det den siste sporten; fotball! Fotball var veldig lik basket, bortsett fra at her bruker du A-knappen til å bytte figur og bevegelser til å skyte, drible og sende pasning. I likhet med basketball er dette spillet morsommere for noen enn andre, og har ikke samme farten og spenningen som for eksempel Fifa gir deg.

Så var det musikken og utførelse av loadingskjermer og så videre. Musikken har vi egentlig allerede nevnt, og jeg må si at all musikken i dette spillet er helt på trynet. Det er irriterende indiskinspirert musikk og annen musikk som bare går inn i kategorien vondt-i-hodet-musikk. Med det mener jeg at du får skikkelig vondt i hodet hvis du ikke tar regelmessige pauser fra den forferdelige musikken. Dette trekker karakteren litt ned, men egentlig ikke så veldig mye. Så til grafikken. Den er helt grei, ikke som i Super Smash Bros. Brawl, men heller ikke like dårlig som i Big Beach Sports. Måten spillet loader på er helt klart i en klasse for seg. Her ser du nesten ikke snurten av en loadescreen. Måten de har løst dette på er de viser en skjerm med oversikt over hvilke spillere som er med, hvilken vanskelighetsgrad osv. Så trykker du A for å bekrefte og da zoomer spillet ut og skjermen blir til en storskjerm på et stadion. Dette er egentlig en veldig smart løsning, og ikke minst ser det bra ut.

Konklusjon:

Sports Island er et fleksibelt spill med mange morsomme og noen ikke så morsomme sportsgrener. Spillet passer for alle, og har en helt grei grafikk, utførelse og gameplay.
Av de to minispill sportsspillene til Wii; Big Beach Sports og Sports Island, er sistnevnte helt klart best og det knuser Big Beach Sports på alle punkter. En kjempebra anmeldelse av Big Beach Sports kan du lese HER.
Dette spillet er et spill som er fint til partyer, og også helt greit å spille alene. Selv om det kan bli kjedelig i lengden når du spiller alene, i og med at du ikke kan samle opp noen form for poeng, eller lignende. Spillet har heller ikke noen onlinedel, noe jeg heller ikke hadde forventet på forhånd. Derfor gir vi spillet karakteren 7/10!

 Karakter: 7/10

Anmeldelsen er anmeldt av både Walter Kovacs og Vision_tech.

Galaxy of Geeks©          

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar


_______________________________________________________Galaxy of Geeks© - Some of the rights are reserved.__________________________________________________