Filmanmeldelse: MirrorMask

den 15. sep. 2008

                                                     "Pan's Labyrinth for voksne!"


"MirrorMask" er historien om Helena, som bor og jobber på et sirkus. Sirkuset blir drevet av faren hennes, men Helena ønsker seg et vanlig liv, uten smiling, sjonglering og billettselging. Under en forestilling besvimer moren, ved navn Joanne og sirkuset må ta seg en pause mens Joanne venter på en operasjon. Sirkuset tar en pause mens de venter, men etter hvert kan de ikke vente lenger, grunnet at de ikke aner når Joanne får operert. Akkurat da ringer telefonen. Joannes operasjon skjer i kveld. Sirkuset blir enige om å vente litt lenger. Men så skjer det noe uventet. Mens Helena sover, har hun er skikkelig ekkel drøm, og når hun våkner går hun for å vekke faren sin, sirkuseieren. Men når hun går ut av døren hennes kommer hun ikke til stua. Hun havner i en helt annen verden. En verden på randen av ødeleggelse. Hun møter den glade og morsomme Valentine, som gjerne vil jobbe i sirkus, men hvis venner har blitt ødelagt av Skyggene, en mørk kraft som ødelegger verden av lys. Dronningen sover, og kan ikke bli vekket uten Tryllepulveret. Valentine og Helena slår seg sammen om å finne det. Det blir en reise gjennom tid, rom og verdener. Det blir en søken etter sannheten. For hva er det egentlig som har skjedd med denne verdenen?

MirrorMask er en helaftens fantasyfilm fra Neil Gaiman, Dave McKean og The Jim Henson Company. Det er en reise i verdener, gåter, og kreative karakterer. Filmen er kjempebra og effektfull med en flott historie som den vever karakterene og figurene sine på, sammen med gode dialoger og et spennende plot, som hele familien kommer til å ha glede av. Det starter i den virkelige verden, men når Helena kommer til fantasiverdenen, blir vi fortryllet av kult karakterdesign og blendende figurer. Bøkene og sfinksen er mine favoritter, sammen med den genuint morsomme Valentine. En flott scene der de møter en sfinks og må løse en gåte for å komme videre. Helenas gåte er genial, men Valentines er perfekt! Regissør Dave McKean bruker flotte karakterdesign, en flott historie med mange "twists and turns" og flotte kameravinkler for å holde historien gående. Dette er Pan's Labyrinth for barna! Filmen er like fin, og like genial. Pan's Labyrinth er selvfølgelig bedre, men denne er bare dødskul!

Musikken passer helt perfekt til filmen, og det samme gjør spesialeffektene. Ingenting av det som skjer ser ekte ut, som i Narnia eller Pan's Labyrinth, men det er en del av filmen, og gjør det bare enda mer spennende. Det simpelthen oser Neil Gaiman av historien, som er fengende flott, og Dave McKean, som også står for karakterdesignet og har skrevet historien sammen med Neil, har helt klart en framtid i fantasysjangeren. MirrorMask er fantasy for store, små og midt i mellom. Den passer perfekt som voksen/barnefilm, men kan nok gli litt ut. Søsteren min syntes for eksempel at historien ble for rar, og verdenen det samme, mens vennene mine kommer nok til og syntes at denne er kjempedårlig. MirrorMask passer nok best for store barn og litt barnslige voksne, selv om barn også kan ha det gøy.

Terningkast 6!



0 kommentarer:

Legg inn en kommentar


_______________________________________________________Galaxy of Geeks© - Some of the rights are reserved.__________________________________________________