Bokanmeldelse: Point Blanc...

den 16. aug. 2008

Alex Rider er tilbake!


Bokanmeldelse: Point Blanc Forfatter: Anthony Horowitz

Dette er altså den andre boka i Alex Rider-serien og er skrevet av Anthony Horowitz, som i tillegg til å skrive bøker for barn også skriver bøker for voksne. Nå for tiden skriver Horowitz bla. De Fem Utvalgte, hvor han fortsetter å skrive like spennende som i Alex Rider-bøkene.
Den første boka i Alex Rider-serien, som heter Stormbreaker, har blitt filmatisert og du kan lese bokanmeldelsen HER.

Point Blanc åpner opp med spennende scener mange kanskje forventet fra Horowitz, etter han ga ut Stormbreaker. To av verdens mektigste menn er blitt myrdet og det viser seg at begge hadde en sønn på Point Blanc, en spesiell skole for gutter av velstående foreldre som lovet å rette opp disse guttenes dårlig oppførsel.
I mellomtiden, har Alex oppdaget at å gå tilbake til skolen etter å ha vært en spion er hardt. Han er lei. Det er ikke det samme nå som da han var konstant i frykt for sitt liv. Plutselig fanger han opp en stoffmisbruker som er i aksjon i skolegården, Alex går etter fyren og partneren hans. Det resulterer i at stoffmisbrukerne settes i fengsel, men også at Alexs uavhengighet settes i fare. Og han er igjen avhengig av Blunt og Mrs. Jones til å trekke seg ut av problemer, som i stormbreaker.
Og, selvfølgelig, vil de ha noe i retur. De ønsker Alex til å undersøke den mystiske skolen i Frankrike, bedre kjent som Point Blanc. Men Alex prøver å si nei, så da tar de å truer ham med å ta sin uavhengighet unna. Så da har plutselig Alex ikke noe valg.



Før han kan gå til Point Blanc for å spionere, må Alex vedta en ny identitet. Hans nye navn blir defor Alex Friend, en vanskelig sønn av en supermarkedkonge som er verdt millioner. Alex er bare ment å være der lenge nok til å lære seg noe av familiens historie, men ingenting går lett for Alex. Han blir nesten skutt ned og nesten kjørt over av et raskt tog under oppholdet.
Så er det klart for avreise til Point Blanc, hvor Dr. Sorgh er rektor. Han får fort snusen i at noe er galt og han kommer på spore av noe. Men vil han kunne varsle verden før det er for sent?
Enda en gang avhenger alt av Alex og dette er hans skumleste oppdrag hittil….

Handlingen i boka er om Alex Rider som ligner veldig på 007. Og for å klare dette oppdraget er han utstyrt med gadgets fra Smithers. Disse gadgetene er bla. en eksplodernde øredobb og en CD som kan skjære gjennom betongvegger!

Denne boka er langt i fra den beste i serien, men er absolutt verdt å lese. Det er en bra oppfølger til Stormbreaker. De gamle personene fra Stormbreaker vises her sammen med nye, og mer spennende personer. Begynnelsen kan være litt svak og kjedelig, alt etter hvordan du ser det, men ikke hopp over det for det er som alltid viktig å lese hele boka for å skjønne historien!
Jeg fant ikke noe spesielt minus ved boka, men den er allikevel ikke helt perfekt. Walter Kovacs mente bla. at handlingen i boka kanskje var litt spesiell, men akkurat det får du lese boka og vurdere selv. En bok som absolutt er verdt å kjøpe!



Karakter: Utgitt: 2003

Forlag:Walker books

Sjanger:Roman, spioner og agenter

2 kommentarer:

Anonym sa...

Denne boka er veldig bra. Anbefaler hele serien!

Anonym sa...

jævli bra bok. anbeffaler den

Legg inn en kommentar


_______________________________________________________Galaxy of Geeks© - Some of the rights are reserved.__________________________________________________